• NL
Librius

Door vennoot te worden van Librius wordt u  aandeelhouder van de  vennootschap. U krijgt dan medezeggenschap op de Algemene Vergadering en kan op die manier het beleid en de toekomst van Librius mee gestalte geven en controleren.

Hoeveel kost het om vennoot te worden bij Librius?

De prijs en meteen ook de nominale waarde van een aandeel in Librius bedraagt € 25. Die prijs is bewust laag gehouden, omdat we vinden dat zoveel mogelijk leden  inspraak in het beleid van Librius moeten (kunnen) hebben. U hoeft echter geen vennoot te worden om lid te zijn van Librius.

Waarom zou ik vennoot worden van Librius als ik toch al lid ben?

Het lidmaatschap  van Librius laat u toe om uw collectieve auteursrechten via de vennootschap te beheren en om bv. reprografie- en leenrechtvergoedingen te ontvangen. U deelt dus mee in de vergoedingen die Librius ontvangt en verdeelt. Niets minder, maar ook niets meer. Het beleid en de toekomst van Librius kan u niet mee aansturen of controleren, tenzij dan via de externe controle-instanties
 
Als u vennoot wordt, ontvangt u hetzelfde als een gewoon lid. Maar u verwerft daardoor wel medezeggenschap over het beheer en het beleid van de vennootschap. U kan dan immers stemmen op de Algemene Vergadering en er uw mening laten gelden. 

Alle vennoten van Librius hebben één stem op de Algemene Vergadering. 

De nadere bepalingen over het statuut van vennoot bij Librius vindt u in haar Statuten. Die vindt u door te klikken op ' Documenten' in de horizontale navigatie bovenaan.
  

Wie zijn de andere vennoten van Librius?

 De lijst met alle vennoten van Librius vindt u hier.