• NL
Librius

Het auteursrecht is een complexe aangelegenheid, net als het beheer van een beheersvennootschap. Kris Van de Kerckhove bemant sinds 2012 het team dat Librius cvba vertegenwoordigt binnen de verschillende organen (uitgeverscollege, werkgroepen, adviescommissies) van de centrale beheersvennootschappen Reprobel en Auvibel. Sinds maart 2019 wordt hij hierin vergezeld en bijgestaan door Kirby Van den Brande.

 

Rudy Vanschoonbeek, Gedelegeerd Bestuurder

Librius wordt geleid door Rudy Vanschoonbeek (Gedelegeerd Bestuurder). Hij is ook voorzitter van de Raad van Bestuur van Librius cvba en VUV vzw. Hij wordt in zijn taken bijgestaan door het juridisch team van Librius cvba.
 

Juridisch Team Librius

Kris Van de Kerckhove bouwde een uitgebreide praktijkervaring op in diverse domeinen van het intellectueel eigendomsrecht, informaticarecht en knowledge management. Hij startte zijn carrière in 1994 binnen de uitgeverswereld (CED Samson, Wolters Kluwer) en werkte nadien twee jaar als onderzoeker bij het Interdisciplair Instituut voor recht en ICT verbonden aan de K.U.Leuven. Daarna werkte hij zes jaar als project manager bij Thomson Reuters (voorheen CompuMark) en vijf jaar als media-jurist bij Alfacam Group. Sinds april 2012 werkt Kris als jurist bij Librius cvba.

Kris Van de Kerckhove is een erkend expert in het domein van het auteursrecht en veelgevraagd spreker  in binnen- en buitenland over dit onderwerp in de meest ruime zin (collectieve beheer van auteursrechten, clearing van rechten, piraterij, hergebruik in ICT contest, fiscale aspecten omtrent auteursrecht enz.).  

Kirby Van den Brande behaalde haar diploma Rechten in 2007. Zij besloot haar stage aan de balie van Antwerpen aan te vatten en specialiseerde zich zo doorheen de jaren in administratief en mediarecht. Na haar stage maakte zij de overstap naar het bedrijfsleven waar ze in aanraking kwam met uiteenlopende rechtstakken. Zo werkte ze onder meer bij Alfacam en Agfa Gevaert als legal counsel.  Als geen ander weet zij de belangen van diverse stakeholders te behartigen. De laatste jaren bouwde zij heel wat kennis op rond innovatiemanagement en digitale transformaties, kennis die ze maar wat graag inzet ten behoeve van Librius.

 

Voor juridisch advies in het boekenvak kunt u bij hen terecht.

U vindt de contactgegevens van Librius onderaan deze pagina.