• NL
Librius

Het auteursrecht is een complexe aangelegenheid, net als het beheer van een beheersvennootschap. Kris Van de Kerckhove bemant sinds 2012 het team dat Librius cvba vertegenwoordigt binnen de verschillende organen (uitgeverscollege, werkgroepen, adviescommissies) van de centrale beheersvennootschappen Reprobel en Auvibel. Sinds mei 2018 wordt hij hierin vergezeld en bijgestaan door Hili Wuyts.

 

Rudy Vanschoonbeek, Gedelegeerd Bestuurder

Librius wordt geleid door Rudy Vanschoonbeek (Gedelegeerd Bestuurder). Hij is ook voorzitter van de Raad van Bestuur van Librius cvba en VUV vzw. Hij wordt in zijn taken bijgestaan door het juridisch team van Librius cvba.
 

Juridisch Team Librius

Kris Van de Kerckhove bouwde een uitgebreide praktijkervaring op in diverse domeinen van het intellectueel eigendomsrecht, informaticarecht en knowledge management. Hij startte zijn carrière in 1994 binnen de uitgeverswereld (CED Samson, Wolters Kluwer) en werkte nadien twee jaar als onderzoeker bij het Interdisciplair Instituut voor recht en ICT verbonden aan de K.U.Leuven. Daarna werkte hij zes jaar als project manager bij Thomson Reuters (voorheen CompuMark) en vijf jaar als media-jurist bij Alfacam Group. Sinds april 2012 werkt Kris als jurist bij Librius cvba.

Kris Van de Kerckhove is een erkend expert in het domein van het auteursrecht en veelgevraagd spreker  in binnen- en buitenland over dit onderwerp in de meest ruime zin (collectieve beheer van auteursrechten, clearing van rechten, piraterij, hergebruik in ICT contest, fiscale aspecten omtrent auteursrecht enz.).  

Hili Wuyts had reeds een bijzondere interesse voor het intellectueel eigendomsrecht tijdens haar studies Rechten. Nadat zij in 2004 haar diploma behaalde besloot zij de stage aan de balie van Antwerpen aan te vatten waarna zij gedurende jaren actief bleef als advocate. Tijdens haar loopbaan binnen de advocatuur kwam zij in aanraking met uiteenlopende rechtstakken en gelijktijdig specialiseerde zij zich in vakdomeinen als het administratief recht en het internationaal privaatrecht. Als geen ander weet zij zich een weg te banen door het kluwen van Europese regelgeving en is zij alert voor de gevoeligheden die grensoverschrijdende juridische vraagstukken met zich kunnen brengen. 

Voor juridisch advies in het boekenvak kunt u bij hen terecht.

U vindt de contactgegevens van Librius onderaan deze pagina.